Champs-Elysées i Paris

Udsigten fra Triumfbuen over Champs-Elysées

Champs-Elysées i Paris

Avenue Champs-Elysées strækker sig fra Place de la Concorde til Place Charles de Gaulle, hvor Triumfbuen står. Champs Elysees starter smukt fra Concorde pladsen op til Rond Point des Champs-Elysées med parken Jardins des Champs-Elysées på hver sin side og store træer langs avenuen. På den ene side ligger Grand Palais ( stor palæ ) med sit imponerende glastag og Petit Palais ( lille palæ ) som begge blev bygget til verdensudstillingen i Paris år 1900. I dag bliver Grand Palais brugt til kunst udstillinger samt et videnskabsmuseum. I kælderen er der en politistation, der er med til at sikre de udstillinger som er i bygningen. Jeg har bl.a. været inde og se en interessant udstilling med maleren KLIMT.

Fra Rond Point des Champs Elysées ( Metro station Franklin D. Roosevelt linje 1 og 9 ) begynder alt det sjove at komme, hvis du altså har et shopping-gen i dig. Du finder alt fra biografer, burgerkæder til dyre eksklusive tøj og parfume butikker, selvfølgelig også masser af cafeer og restauranter som de færreste af os har råd til at spise hos. Heriblandt ‘Det danske Hus’ med dens have og ‘Restaurant Copenhague’ i nr. 142 tæt ved Triumfbuen, men sådan skal det jo være på Avenue Champs Elysees i Paris.
En butik som imponere mig er Virgin Megastore eller ikke butikken i sig selv men bygningen som den ligger i. Nede i kælderen er der en gammel bankboks, hvor man går ind af en kæmpe dør som selv hr. Egon Olsen ville få sin besvær med at åbne. Bankboksen bliver brugt til alt i bøger om hus, have og indretning.

En tur på Champs Elysees i Paris

Jeg vil anbefale at tage en tur på Champs Elysees af mange grunde, én af dem er at her kan du slå 3 fluer med ét smæk. Du kan starte fra toppen og se Triumfbuen, hvor du kan komme op og ud på toppen med udsigt over Champs Elysees, bagefter gå turen fra Triumfbuen til Concorde pladsen. Den tur kan tage fra 15 minutter til hele dagen alt efter hvor mange butikker der skal besøges. Inden du når til Concorde pladsen kommer du forbi parken Jardins des Champs-Elysées, hvor du kan tage et hvil på en af de mange bænke og nyde en pandekage, Crêpe på fransk, der kan købes ved en af de små kiosker langs parken og Champs Elysees.

Champs Elysees bruges til parader og på Bastille-dagen den 14. juli marcherer hæren sammen med militære køretøjer ned af gaden. Samtidigt flyves der med jetjagere hen over gaden, ja næsten hen over hovedet på folk. Med andre ord de flyver Lavt mens de efterlader en hale af røg i Frankrigs farver. Præsidenten kører i åben bil efterfølgende.

Metro stationer til Champs Elysees:
Ved Triumfbuen:                   Charles de Gaulle Étoile, metrolinje 1,2,6
Ved Concorde pladsen:      Concorde, metrolinje 1,8,12
Midt på Champs-Elysées:  George V, metrolinje 1

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


20 + nine =