Concorde Pladsen i Paris

concorde pladsen Paris - Parisbonjour.dk
concorde pladsen Paris - Parisbonjour.dk

Concorde Pladsen i Paris

Mellem Champs Elysees og Jardin des Tuileries har vi Concorde Pladsen, som er den største plads i Paris og nok også en af de mest trafikerede steder i Paris. Concorde Pladsen er flot og imponerende med smukke springvand, statuer og Obelisken som står midt på pladsen, hvis du kigger mod det syd-vestlige hjørne af Concorde Pladsen kan du se Eiffeltårnet.

Obelisken er 23 meter høj, vejer 220 tons og er dækket med hieroglyffer. Den blev foræret af Egypten til Frankrig i 1829 men først rejst på Concorde Pladsen i 1836. Med sine ca. 3300 år er Obelisken det ældste monument i Paris og det har nok ikke været en helt nem opgave at fragte den fra Egypten til Frankrig og rejse den på Concorde Pladsen midt i Paris.

Concorde Pladsens blodige fortid

Concorde Pladsens smukke facade gemmer på en blodig fortid. Pladsen har ikke altid heddet Concorde Pladsen (Place de la Concorde på fransk), under revolutionen blev den kaldt for ‘Place de la Révolution’ og her blev guillotinen opstillet midt på pladsen hvor dagens underholdning var at se folk få hovedet hugget af. Kong Ludvid d.16 ( Louis XVI ) og dronning Marie Antoinette var blandt de mange uheldige der måtte af med hovedet. Den 21 januar 1793 blev Kong Ludvid d.16 ( Louis XVI ) halshugget. Tre dage tidligere, med 361 stemmer mod 360, stemte den nyvalgte konventionen dødsdom med sigtelsen “højforræderi”. På vejen til guillotinen siger han: “Jeg dør uskyldig i de forbrydelser, de beskylder mig “!

Sommeren i 1794 var den blodigste tid hvor mere end 1300 mennesker blev halshugget på en enkelt måned. Året efter blev guillotinen fjernet fra pladsen.
I år 1830 fik pladsen dens nuværende navn ’Place de la Concorde’ eller som vi kender den ‘Concorde Pladsen’.

Der er to store palæer langs Concorde Pladsen delt af Rue Royale, som er en fornem gade mellem Madeleine kirken og Concorde Pladsen. Butikkerne her er  ikke til den almindelige Hr og Fru Danmark, det kan i hvert fald blive meget dyrt at slippe den bedre halvdel løs her. Palæet til den østlige side huser hovedkvarteret for den franske flåde og palæet til den vestlige side huser et af de bedste hoteller i Paris som hedder ‘Hôtel de Crillon’. Den fornemme automobilklub har også til huse i det samme vestlige palæ ud til Concorde Pladsen som Hôtel de Crillon befinder sig i. Den Amerikanske ambassade ligger i et stort hus ved siden af Hôtel de Crillon på hjørnet af Avenue Gabriel og Rue Boissy d’Anglas.

Hvis du ønsker at se Louvre kan du gå fra Concorde Pladsen via Rue de Rivoli, som er en af de længste gader i Paris der har alt i butikker. Men du kan også gå ind i Tuileries parken som fortsætter helt op til Louvre.

Adresse:
Place de la Concorde
75008 Paris

Metro:
Linje 1/8 /12 Station: Concorde

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


sixteen − 8 =