Eiffeltårnet i Paris

Eiffeltårnet Paris - Parisbonjour.dk

Paris varemærke Eiffeltårnet

Når man siger Eiffeltårnet ved alle vist at vi snakker om det her 324 meter høje ( inklusiv tv-antennen ) imponerende tårn som står i Paris, bygget af Hr. Gustave Eiffel til verdensudstillingen i 1889. Eiffeltårnet er stor men man finder virkelig først ud af det den dag man står foran den. Med sine fødder plantet solidt i jorden skyder den op som, ja Eiffeltårnet. Prøv engang at stil dig i midten under den og kig op. Du vil blive imponeret!

Du har selvfølgelig mulighed for at komme op i den og det skal du ikke snyde dig selv for. Der er mulighed for at tage trapperne op eller en af elevatoren som går inde i benene på Eiffeltårnet. Tager du trapperne, så god tur, må du op af 360 trappetrin til den første etage i 57 meters højde. Her finder du et mindre museum, hvor du kan se lidt om Eiffeltårnets historie.
Fortsætter du videre til anden etage her du kommet op i 115 meters højde og har taget 700 trappetrin. Forpustet? Det kan jeg godt forstå, men jeg vil sige at det er umagen værd og så har du noget at fortælle naboerne når du kommer hjem.

For at komme helt op i toppen skal du dog tage en elevator. Heroppe fra kan du nyde udsigten over Paris gennem store vinduer og i læ for blæsten, hvor du bl.a. kan se Arc de Triomphe ( Triumfbuen ) og Sacré Coeur oppe på Montmartre, men du kan også tage lidt flere trapper op og komme udenfor hvor du har frit udsyn over Paris.
Se den officielle side om La Tour Eiffel her: www.tour-eiffel.fr

Adresse:
Avenue Gustave Eiffel
75007 Paris
Metro:
Linje 6: Bir-Hakeim, Passy eller Trocadéro
Linje 8: Ecole Militaire

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


fourteen − five =