Flodbådsferie Frankrig

Flodbådsferie i Frankrig

Har I lyst til en anderledes og afslappet ferie i Frankrig, har I lyst til at se Frankrig fra en helt anden vinkel, ja så er en flodbådsferie eller kanalbådsferie måske lige noget for jer.

Nyttig info for flodbådsferie i Frankrig
Vandvejene i Frankrig tilbyder jer et stort udvalg af afslappede flodkrydstogts og kanalbådsferier. De Franske kanaler er fantastiske til fredelige ferier. Hvis I er begynder kan en kanalbådsferie på Camargue-regionens spændende kanaler anbefaldes.  Dette område har færre sluser end andre og har et flot og varieret landskab.
At sejle på floder er dog lidt mere udfordrende så her skal man lige være lidt mere vågen så hvis dettte er mere jer kan en cruise på floderne Lot eller Charente anbefaldes.

Hver vandvej i Frankrig har specielle typer af sluser og åbningstider. Normalt er sluserne bemandede men der er også sluser som er ubemandet men alt dette vil blive forklaret grundigt når I lejer jeres flodbåd.
Normalt er sluserne åbningstider fra 09.00 til 18.00 men om sommeren kan der være længer åbent. Vær opmærksom på at de har en times middagslukket og at de fleste sluser er lukket på de Franske helligdage bl.a. den 1. Maj og den 14. Juli.
Jeg anbefaler at I beder om mere information om dette hos jeres rejser udbyder hvor I lejer flodbåden.

De franske floder og kanaler tilbyder 2 fortøjnings muligheder, generelt kan du fortøje hvor du vil langs de offentlige kanal og flodsystemer. Der er dog nogen undtagelser som bl.a. private områder men i de fleste regioner er det ikke et stort problem at finde en gratis fortøjnings plads.
Hvis I fortrækker offentlige eller privat lystbådshavn er dette også muligt mod betaling. Disse pladser tilbyder selvfølgelig morderne faciliteter som brusebad, toiletter, genopfyldning af vandtank med mere. Næsten hver en by har en lystbådshavn så det skulle ikke være svært at finde en.

 

Hvad skal du have pakket med ?

Det anbefales at du tager følgende med eller køber dem lokalt:

  • Sportstakser som nemmere kan pakkes væk end kufferter kan
  • Fodtøj med gummisål så man står bedre fast
  • Handsker til når der skal arbejdes med rebene ved sluserne
  • Kikkert
  • Lommelygte
  • Tøj til alt slags vejr

 

Sikkerhed om bord

Det anbefaldes at man bruger redningsvest når man opholder sig på dækket specielt når man er i sluserne og fortøjer båden hvor risikoen for ulykker er større.  Redningsvest vil normalt blive udleveret når I for båden.

Mere information og bestilling af en flodbådsferie i Frankrig kan fås hos bl.a. Seatravel.