Tour Montparnasse i Paris


Tour Montparnasse i ParisI det 14./15. arrondissement i Paris finder du Tour Montparnasse. Tour Montparnasse er den eneste skyskraber i Paris fordi efter at den blev færdigbygget blev det forbudt at bygge flere moderne skyskraber i byernes by. Der var vist ikke alle der syntes at den pyntede på Paris.

Tour Montparnasse blev bygget fra 1970 til 1973 hvor den stod færdig og med sine 209 meter er det den højeste bygning i Paris. Ja der er jo Eiffeltårnet som er højere men det er jo ikke en bygning som sådan.

Der er mulighed for at komme op til de øverste etager og ud på tag terrassen hvor en 360° udsigt over Paris kommer dig i møde. Nogen siger at herfra har du den bedste udsigt over Paris, da når du står oppe på terrassen af Tour Montparnasse, ja så kan du jo ikke se selve bygningen.
Men det er helt rigtigt at du har en flot udsigt over Paris fra toppen af bygningen og der er som regel ikke meget kø og ventetid for at komme op, hvilket jo er ret godt i sig selv. Så gider du ikke stå i kø ved Eiffeltårnet men gerne vil op og se ud over Paris, så er Tour Montparnasse svaret.
Kan man tage trapperne op til 56. etage spørger du nu?? Nej, det kan du ikke, der er kun elevator op og heldigvis for det men hold på hat og briller for det tager kun 38 sekunder før du er oppe. Når du kommer op er der mulighed for at gå rundt indenfor og se ud over Paris, for at komme helt op og ud skal du tage de sidste par etager via trapperne.
Oppe på 56. etage er der en lille restaurant med dansk design med b.la. PH Koglen i loftet.

Hele Paris ligger for dine fødder oppe fra toppen af Tour Montparnasse og i klart vejr siges der at man skulle kunne se ca. 40 km væk.
Jeg har b.la. fået øje på: Eiffeltårnet, Invalides, Ecole Militaire, La Défense, Louvre, Opéra, Pompidou centret, Concorde Pladsen, Champs Elysees, Notre Dame, Sacre Coeur, Triumfbuen, Pantheon kirken og Luxembourg haven.
Ja som skrevet ligge Paris for dine fødder oppe fra Tour Montparnasse, se selv efter næste gang du kommer til Byernes by Paris.

Adresse:
33 avenue du Maine, 75015 Paris
Metro:
Montparnasse – Bienvenue linje 4,6,12,13
Åbningstider:
09.30 til 23.30 dog fra Oktober til Marts 22.30
Priser:
Voksen 11,50 €
Studerende/Unge fra 16-20 år 8,50 €
Børn fra 7-15 år 4,70 €
Handicappede 4,50 €

Officel link til Tour Montparnass

Du er velkommen til at skrive en kommentar

Besvar venligst sporgsmaalet neden under!.

Er det Tyskland som ligger syd for den danske grænse ?