Pompidou Paris

Pompidou centret i Paris - Parisbonjour.dk
Pompidou centret i Paris - Parisbonjour.dk

Pompidou centret i Paris

Pompidou centret i Paris. I 1969 fik den franske præsident Georges Pompidou en ide om at skabe en ny kulturinstitution i Paris dedikeret til moderne kunst.
650 forslag kom der til det nye kulturcenter da der i 1971  blev udstedt en konkurrence på byggeriet. Arkitekterne Richard Rogers, Renzo Piano og Gianfranco Franchini, havde nogen helt nye ideer med bl.a. at flytte rulletrapper, vandrør og aircondition til ydersiden af bygningen. Ved at gøre dette blev der frigjort plads inden i bygningen til kunstværkerne. De blå rør er til luft, grøn til vand, rød til elevatorer, gul til el, grå til korridorer og hvid til selve bygningen.

Pga. det noget anderledes design var der en masse modstand mod byggeriet fordi folk ikke brød sig om tanken om et ‘olieraffinaderi’ midt i historiske Paris.
Men i december 1977 åbnede Pompidou museet alligevel og blev øjeblikkelig en succes med 5.000 besøgende om dagen.  Centret har nu ca. 25.000 besøgende om dagen og det gør den til en af de mest besøgte attraktioner i Paris.

Pompidou centret i Paris er en af verdens mest betydningsfulde museer for moderne kunst, ‘MNAM’, men her er også et populært bibliotek, en boghandel, en biograf og en panoramisk terrasse. Biblioteket er på de første tre etager mens museets permanente samling er placeret på 4. og 5. etage.
4. etage indeholder værker fra 1905 til 1965 og dækker kunstretninger som fauvisme, abstrakt kunst, surrealisme og kubistisk kunst. Nogle af kunstnere er Matisse, Kadinsky, Miró og Picasso.
5. etage dækker perioden efter 1965, herunder pop art bevægelsen og figurativ kunst.

Pompidou centret i Paris - Parisbonjour.dk
Pompidou centret i Paris – Parisbonjour.dk

Pladsen foran Pompidou centret hedder “Place Georges Pompidou” eller “Place Beaubourg” det er her du også finder pladsen Igor Stravinsky med Paris første moderne springvand. Springvandet har flere kinetisk skulptur, tegnet af Niki de Saint Phalle og Jean Tinguely.

 

Adresse:
Place Georges Pompidou
75004 Paris
Metro: Linje 1 og 11 Station: Hôtel de Ville
Linje 11 Station: Rambuteau

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


19 + nineteen =