Starten på kærligheden til Paris

gæst parisbonjour.dk

Starten på kærligheden til Paris.

Vi har i en del år ønsket at komme til Paris, da vi er meget kunstinteresserede og min mand er stor Picasso-fan, så vi tog endelig mod til os, og fik bestilt en bustur til Paris med Risskov rejser, som vi kun har ros tilovers for.

Vi startede med en tur Paris med en dag til Normandiet, hvor hele turen var med rejseleder og diverse ture til de ting man nu SKAL se når man kommer til Paris, med to dage på egen hånd i selve byen. Vi boede i Bobigny, en af forstæderne, hvor bussen lettere kunne komme til og fra. Så vi fik, på de to dage vi havde på egen hånd, lært at bruge Metroen, som er superlet at komme rundt med.

Vi fik SLET ikke set nok af Paris, så vi ville af sted igen, men jeg ville godt have lært at begå mig på fransk, sådan til husbehov, først, så vi sprang lige et år over, hvor jeg tog lidt aftenskolekursus i fransk, og har så været af sted 3 gange siden, hvor vi også har været med Risskov, men disse gange på egen hånd på hotel på Montmartre, på Avenue de Clichy, hvor det er sådan en dejligt følelse at gå på gaden, at man falder helt i med resten af byens befolkning, og ikke bare er turister. Og efterhånden kan hotelpersonalet også genkende os, så det er jo rigtig hyggeligt.

På hotellet er der ingen problemer med at begå sig på engelsk, men ellers har vi følt det en stor fordel at kunne lidt fransk, så man om ikke andet, kan sige at man ikke taler fransk, så kan man næsten altid finde ud af at samtale sig frem til et eller andet med en blanding af franske og engelske gloser. Vi oplever en meget stor imødekommenhed fra indbyggerne i Paris og skal af sted igen i år. Vi bliver aldrig færdige med Paris, vi elsker byen højt.

De ting vi går efter er kunst , så vi har set mange museer bl.a.: Picassomuseet (lukket pga. ombygning til 2012), Musée d’Orsay, Louvre (selvfølgelig), Centre Pompidou, Orangeriet  (Monet).  Så er der Notre Dame, stor, smuk katedral, Sacre Coeur , Paris’s smukke vartegn som kan ses over hele byen,  Cimetiere Père Lachaise, stor parklignede kirkegård, som er rigtig spændende at gå på undersøgelse i, bl.a. ligger Jim Morrison fra Doors, Oscar Wilde og mange andre kendte begravet der.  Så er der Tour Montparnasse, hvor man kommer højt op, med express-elevator til 56. etage, hvor der er en pragtfuld udsigt over hele byen.
Det er en stor glæde at gå rundt på Montmartre især dejligt om aftenen, i solskin, Turene rundt i byen i latinerkvarteret, langs med Seinen,  de overdækkede passager. Og der er musée des arts decoratifs, og hvis man kan lide byen Paris, er musée Carnavallet med Paris’s historie også spændende.

Der er en masse dejlige spisesteder rundt omkring i byen, men da vi mest er der for at opleve byen, ikke for at spise, har vi valgt at vores måltider  bliver små hurtige steder, hvor man ikke spiser sig stopmæt og ugidelig. Så vi har fundet ud af, at Flunch, som er en cafeteriaagtig restaurant, bl.a. i Les Halles, er et godt og billigt sted at få stillet sin sult. Og man får altid mad nok.

Transportmæssigt har vi stor glæde af metroen, den er let at bruge og billig. Den billigste løsning, hvis man bruger metroen meget er at købe et passe Navigo sammen med et ugekort, ellers er der mulighed for at købe et Carnet, som er 10 billetter til rabatpris, eller Paris Visite, som har forskellige kombinationsmuligheder.

Ellers bare nyd det

Bente Jepsen

2 Kommentarer

 1. Mad er vel også kunst,syntes egentlig det er synd ikke at spise på en lille sjov restaurant (hvis man ikke har lyst at bruge for mange penge)eller brasserie.De gode steder til rimelige priser kan man finde i guide du routard en lille god guide.
  Jeg skriver kun dette da du nævner Flunch som efter min mening er det mest kedelige sted at spise, og ringere en de dårligste motorvejs cafeterier.
  Men ellers har du ret i alt det andet du skriver:).

  • Hej Thomas
   Tak for din Guide. Du har helt ret i at Flunch nok ikke er et vildt interessant sted at spise men som Bente skriver saa er det et billigt og med et stort udvalg. Jeg har selv været der 2 gange meeeen ja der er ikke meget Paris over det 😉
   Jeg var inde paa guide du routard hjemmeside men kunne ikke finde noget om restauranter der, er det kun i bogen de er?
   Mvh
   Anders
   ParisBonjour.dk

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


5 + eleven =